Winkelwagen

Wat is microneedling?

Microneedling is een huid verjonging behandeling die thuis of in een kliniek kan worden uitgevoerd. Een Skin Roller (ook wel bekend als dermaroller) dringt herhaaldelijk door de huid en creëert duizenden kleine microkanalen die de huid waarneemt als wondjes. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam; productie van collageen en elastine. Het resultaat is een gladder, gezonder en jonger uitziende huid.


Hoe werkt het?

De Swiss Clinic Skin Roller werkt op 2 levels

 1. Simuleert stress op de huid om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren.
 2. De microkanalen laten de huid 300% meer serum absorberen dan de onbehandelde huid kan.

Anti-littekens voor het gezicht

 • Behandelt littekens en acnelittekens
 • Behandelt hyperpigmentatie
 • Voor een gelijkmatige teint

€96

Naar Skin Renewal

Anti-Aging for het gezicht

 • Behandelt fijne lijntjes en rimpels
 • Behandelt een ongelijke huidstructuur
 • Hydratatie en elasticitieit

€96

Naar Skin Revival

Instant Glow voor het gezicht

 • Behandelt onzuiverheden en vergrote poriën
 • Voor een gelijkmatige teint
 • Onmiddelijke glans en voeding

€96

Naar Skin Reactive

Voor het lichaam

 • Behandelt striae en cellulitis
 • Behandelt littekens
 • Steviger en meer gelijkmatige huid

€96

Naar Skin Resculpting

Microneedling behandelingen 
step-by-step

Reinig de huid grondig

Rol

Breng het serum/masker aan

Maak de Skin Roller schoon


De naalden in de Swiss Clinic Skin Rollers

De naalden zijn speciaal ontworpen voor thuisgebruik en zijn gemaakt van verzilverd Japans chirurgisch staal. De afstand tussen de naalden zorgt ervoor dat de ideale hoeveelheid serum de huid kan binnendringen en tevens het gebruiksgemak en de veiligheid garandeert. Het apparaat moet altijd voor en na gebruik worden schoongemaakt.Hoe werkt het?

De verschillende huidlagen

Dermis

Deze dikke middelste laag vormt het grootste deel van je huid. Het bevat collageen en elastine vezels die sterkte, structuur en elasticiteit geven.

Epidermis

Deze buitenlaag, niet dikker dan een vel papier, beschermt je allebei tegen de wereld en presenteert je eraan.

Subcutaneous Layer

Deze laag, die voornamelijk vet is, is de bron van zenuwen en bloedvaten, evenals de wortels van je haarzakjes, olieklieren en zweetklieren.

Wat doet het voor je?

De chirurgische naalden creëren duizenden microkanalen in de huid. Veroorzaakte een gecontroleerde schade die het eigen genezingsproces van het lichaam in gang zet om te starten.

Verhoogt de productie van elastine & collageen

Wanneer de huid meer van deze produceert, zijn eigen bouwstenen. Het resultaat is een steviger, voller, sterker en jonger uitziende huid.

Verhoog de absorptie met 300%

De microkanalen creëren een pad voor het serum om doorheen te reizen. Het mogelijk maken om de actieve ingrediënten dieper in de huid te krijgen en effectiever te werken.


Gerelateerd lezen

Swiss Clinic Magazine

Microneedling 101: Hoe? Waarom? Wanneer?

Swiss Clinic Magazine

Maak kennis met Maria en ontdek hoe ze haar acnelittekens heeft laten verdwijnen.

Swiss Clinic Magazine

Wat is microneedling?

Wat is microneedling? En waarom heeft iedereen het erover? Als je beauty nieuws en trends volgt, is de kans groot dat je hebt gehoord van microneedling of dermarolling zoals sommigen het graag noemen. Eenvoudig gezegd is microneedling een van de snelste en eenvoudigste manieren om een stralende, gelijkmatige en jeugdig ogende huid te krijgen. Een beetje ingewikkelder, maar hopelijk zonder al te technisch te worden, hieronder een diepgaande blik op deze magische behandeling en wat deze voor u kan betekenen.

Wat is het?

Microneedling, klinisch aangeduid als 'collageeninductietherapie', is een behandeling die is ontworpen om de genezingsreactie in uw huid aan te roepen door microtrauma te veroorzaken op een zorgvuldig gecontroleerde manier. Klinkt dit ingewikkeld? De wetenschap erachter is een beetje ingewikkeld, maar het uitvoeren van de behandeling op jezelf is eenvoudig en de resultaten zijn fantastisch.

Anti-veroudering voordelen

Terwijl we proberen dit zo rechtlijnig mogelijk te houden, is een beetje technische informatie noodzakelijk: een dermaroller (het micronaald apparaat) heeft een rollende kop, uitgerust met honderden ultrafijne naalden die micropuncturen in de huid creëren. Het lichaam neemt deze microscopische kanalen waar als wonden en dat zorgt voor een genezingsproces. Genezing van de huid wordt voornamelijk gedaan door de productie van collageen en elastine. En mocht het nou net zo zijn dat je van collageen en elastine er gezonder en jeugdig uit gaat zien. Helaas zijn er veel factoren die bijdragen aan het algehele voorkomen van veroudering, hetzij een natuurlijke veroudering of een te vroege. Het goede nieuws is dat microneedling drastisch kan helpen deze problemen te verminderen en om te keren. Dit omvat huidtextuur, pigmentvlekken, fijne lijntjes, littekens en beschadiging door de zon. Yay!

Hier is wat u van een microneedling behandeling vanuit huis kunt verwachten:

Verminder fijne lijntjes en rimpels

Dit is misschien wel het meest verbazingwekkende en belangrijkste voordeel van microneedling…

Hoe is het mogelijk? Je raad het al, door de productie van collageen en elastine te stimuleren. Ook zorgt de stimulatie van kleine bloedvaten die bloed, zuurstof en voedingsstoffen rechtstreeks in de dermis leveren, voor wonderen. Het is geen magie, maar het zeker magisch.

Vermindert hyperpigmentatie en geeft een gelijkmatigere teint

Kortom, elk soort huidprobleem (ontsteking, puistjes, eczeem) en beschadiging door de zon kan ertoe leiden dat de huid van kleur verandert, waardoor de huid er vlekkerig, ongelijkmatig en uiteindelijk ouder uitziet.

Om te begrijpen hoe microneedling helpt, moeten we heel technisch worden:

Wetenschappers geloven dat het effect van verhoogde expressie van matrix metalloproteasen evenals vermindering van groei van keratinocyten komt. Laten we in plaats daarvan zeggen dat lelijke pigmentatie en ongelijkmatige teint met succes kunnen worden bestreden met reguliere microneedling.

Exfolieert de huid

Net als elke andere behandeling die de opperhuid mechanisch verstoort (dat is een mooie taal voor het abrasief behandelen van de huid), zal microneedling resulteren in exfoliatie. Afschilfering is belangrijk omdat het verwijderen van dode huidcellen ervoor zorgt dat uw huid er fris en glad uitziet. En we willen allemaal een frisse en gladde huid hebben, nietwaar?

Zorgt voor een betere opname van uw huidverzorgingsproducten.

De microkanalen gemaakt tijdens de behandeling maken het mogelijk om serums en crèmes op te nemen op een manier die eenvoudig niet mogelijk is op een onbehandelde huid, in feite tot wel ongeveer 300% meer! Afgezien van de voor de hand liggende voordelen – dat uw producten op een veel dieper niveau kunnen werken – zal u minder van uw kostbare lotions en crèmes gebruiken!

Vermindert littekens

Littekens worden veroorzaakt door een proces dat bekend staat als fibrose. Dit is heel goed bij het helen van grotere wonden, omdat het ervoor zorgt dat alles bij elkaar blijft. Echter, onder de huid is de ‘lijm’ zo sterk dat deze de huid naar beneden kan trekken en littekens kan creëren. Niet zo goed.

De behandeling met micronaaldjes helpt bij het afbreken van fibrose onder de huid waardoor de huid kan ‘loslaten’ en het oppervlak van de huid kan loslaten, waardoor het uiterlijk van het litteken vermindert. Super goed!

Verkleint de poriën

Door de kleine bloedvaten aan te moedigen om bloed, zuurstof en voedingsstoffen rechtstreeks in de dermis aan te voeren (dat is de tweede laag van de huid), worden de poriën uiteindelijk strakker. Ironisch, is het niet? Door gaten in je huid te maken, maak je de gaten die er al zijn kleiner…

Behandel acne en verstopte poriën

Tot slot kan microneedling helpen om puistjes, acne en verstopte poriën te stoppen dankzij de behandeling die de talgproductie vermindert (dit betekent dat het de huid minder vettig maakt). Maar niet droog, de huid gehydrateerd houden is erg belangrijk om uitbreken onder controle te houden!

Neem voor meer informatie over microneedling contact met ons op! Zoals je misschien al wel geraden hebt, praten we graag over dit magische kleine stukje kit.

Swiss Clinic biedt verschillende microneedling oplossingen aan voor thuis behandelingen. 


Wat maakt Microneedling zo baanbrekend?

Gebruik na de behandeling altijd een serum met actieve ingrediënten om het effect van uw micronaaldbehandeling te maximaliseren. Gebruik een serum dat zich richt op de problemen die u wilt behandelen, bijvoorbeeld anti-aging. Dankzij de microkanalen gemaakt door de Skin Roller, absorbeert uw huid 300% meer serum dan de onbehandelde huid.

Microneedling is een effectieve behandeling voor problemen zoals littekens, waterpokken littekens, rimpels, fijne lijntjes, hyperpigmentatie, striae en cellulitis.

Onze microneedling behandelingen.

Your treatment
  Skin Renewal Skin Revival Skin Resculpting
Fine lines, and eye area X
Wrinkles X
Pores X
Scarring X
Pock marks X
Sagging skin X
Hyperpigmentation X
Cellulite X
Stretchmarks X
Larger scarring X
Impurities X

Back to the top